tisdag 23 mars 2010

Kösystemet


Nere på Slussens bussperrong har en mycket gammal skylt dröjt sig kvar. Den anger köriktningen när man köar till bussen. Mannen på bilden bär hatt och den märkliga formen på den anländandes väska antyder en hantverkare av något slag -en sjömanssäck föreslog någon men den verkar liten.
När jag ser skylten första gången tycker jag det är märkligt att den överlevt i alla år. Jag tänker mig att den inte fyller någon funktion längre utan bara har ett nostalgiskt värde. Men så plötsligt står dom där framför mig, i samma räta led som på skylten.


Bilderna är detaljer ur det tillkommande verket Stadens hjärta

3 kommentarer:

 1. Tack för inbjudan till vernisagen David. Vill tipsa om en blogg som kanske kan vara nått (är inte 100, men jag kanske har tipsat om den tidigare). En figur på andra sidan pölen med intressant bildsyn:

  http://web.ncf.ca/ek867/wood_s_lot.html

  Hälsar
  Peter Frisk

  SvaraRadera
 2. Tack för länken Peter! Mycket intressant och särskillt roligt med kritiken av "the deadpan estetics" kopplat till "unhappy hipsters". Har aldrig tänkt på det på det sättet. Jag uppskattar också "deadpan" men gillar att kombinera det med att bryta upp det numera. Effekten av ordning/kaos blir förstås starkare när de används sida vid sida. Och ja, kom gärna på vernissagen eller utställningsperioden om du har tid! (alla är förstås välkomna Galleri Monirot Högskolan för fotografi i göteborg 7-11 april ons- fre 16-19 lör-sönd 12-17)

  SvaraRadera
 3. Vilken bra blogg! Vilka fina bilder! Vilket fantastiskt projekt! Som nollåtta sedan flera generationer tillbaka blir jag glad ända in i hjärteroten. Tack!

  SvaraRadera